Houby houbičky

4. září 2013 v 16:25 | Máculka |  vaření, pečení, smažení
Vím že teď všechna média ukazují jak hodně houby rostou. Přesto i já se chci pochlubit tím, co můj drahý přinesl z lesa.

Tím že máme chatu v lesích Krušných hor je pro nás houbaření velmi oblíbená činnost. Přes léto takřka každodenní.
Naposledy jsme houaření spojili s návštěvou rodinných známých a vydali se hledat v neděli před obědem....
Bylo mi předem jasné jak to dopadne, nic moc, jen jeden malý košík ale i tak jsem byla zklamaná. Alespoň jsme prožili hezký půlden s velmi milými lidmi.
Další houbaření jsme si naplánovali na úterý. Když jsem se na oběd dostavila od kadeřnice domů krásná a nejkrásnější, byla jsem tak unavená (vždycky po návštěvě kadeřnice se mi chce hrozně spát, zajímalo by mě jestli to má někdo taky tak.) a na houby už se mi nechtělo. Navíc každou chvíli drobně pršelo a já nemám ráda mokré boty.

Tak jsme vyslali chlapa ať se jde projít do lesa.

Ta dvě hodiny volá, že jestli je mladej ještě doma, že by ho na AJ odvezl. Na otázku co našel mi řekl " no něco málo jo".
A po deseti minutách mi spadla brada.



Takovou úrodu už jsem dlouho neviděla. Myslím že naposledy tak čtyři roky zpátky.


Co s těmi přibližně osmdesáti hřiby jako mám dělat???? :-)))



Tak krásně se lesknou.

Můj drahý byl pochopitelně mokrý od hlavy k patě ale poťouchle šťasný nad mým hořekováním přoč jen jsem nešla taky.
Lovec ve mě se vzbudil a já chtěla chamtivě vyrazit ještě jednou. Přeci je tam nenechám!!!
Zdravý rozum nakonec zvítězil a já se spokojila jen s naším obřím košem. Zatím. Vyrážím v pátek a o víkendu :-))

Tak třetina byla červivá, převážně ty největší. Díky naší horkovzdušné troubě už máme nasušeno, upekla jsem řízky, uvařila mou houbovou omáčku o které se v rodině říká že je lepší než vařila moje babička, vynikající kuchařka. No, potěší to ale na druhou starnu je to obyčejný recept :-))
Taky mám připravené dušené houby na karbanátky a ještě jedny houby na omáčku. Vím že ji budou zítra zase chtít :-))

A houbové řízky, skoro jsem zapoměla jaká je to luxusní pochoutka a snědla jsem jich moc moc. Jěště horké a prskající zbytkem oleje. Snad mi nebude zle :-))


A propó : jak děláte houbové karbanátky? Nebo kapustové a všechny tyto dobroty?
Jen z daných surovin nebo přidáváte maso? Něco speciálního? Já maso nepřidávám a má "tajná" přísada je hodně muškátového oříšku :-)
 

Buď první, kdo ohodnotí tento článek.

Komentáře

1 ajka ajka | Web | 4. září 2013 v 20:06 | Reagovat

Bezva úrodička Marti!
Jo a karbanátky, ať houbové či kapustové, dělám s mletým masem, tak půl a půl, nebo kolik čeho je:-)))
Ajka

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama